Новости Крыма

Порядок

09.04.2011, 04:00 Просмотров: 841
Порядок
пайової участі (внеску) замовників у створенні і розвитку
інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка1.Загальні положення
1.1. Порядок розроблено на підставі Законів України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про планування та забудову територій” та „Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва”.
1.2. Залучення до пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка є обов’язковим для всіх замовників (фізичних осіб - підприємців, фізичних та юридичних осіб), які мають намір здійснити нове будівництво, реконструкцію, розширення, капітальний ремонт, технічне переоснащення та реставрацію (далі - будівництво) об’єкта містобудування на території м. Алупка, незалежно від форми власності замовника, розташування та функціонального призначення об’єкта будівництва.
1.3. Пайова участь (внесок) замовника полягає у відрахуванні замовником до міського бюджету м.Алупка коштів для забезпечення створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка.
2. Порядок залучення замовників
до пайової участі (внеску) у створенні і розвитку інженерно-
транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка
2.1. Залучення замовників здійснюється на підставі вимог по пайовій участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка, які в обов’язковому порядку включаються до містобудівного обґрунтування (містобудівних умов і обмежень земельної ділянки об’єкта будівництва).
2.2. Замовник, який має намір здійснити будівництво об’єкта на території м. Алупка, для отримання вимог по пайовій участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка зобов’язаний звернутися з заявою до виконавчого комітету Алупкінської міської ради. До заяви необхідно додати такі документи:
- містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки та (або) рішення виконавчого комітету про погодження містобудівного обґрунтування (містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки) та вихідних даних об’єкта містобудування;
- зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва об’єкта містобудування, визначеної згідно з державними будівельними нормами, та техніко-економічні показники;
- копії правовстановлюючих документів замовника, завірених в установленому порядку (статуту, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідки з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) – для юридичних осіб; нотаріально-посвідчену копію свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності – для фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності; завіреної копії паспорту – для фізичних осіб;
- довідку на державній мові щодо реквізитів юридичної особи та П.І.Б. посадової особи, із зазначенням посади, яка відповідно до статуту має право на укладення договорів.
2.3. Вимогами по пайовій участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка передбачається відрахування замовником до міського бюджету м.Алупка коштів для забезпечення створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка у розмірах:
- 10 % загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта містобудування для нежитлових будівель та споруд;
- 4 % загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта містобудування для житлових будинків.
2.4. До пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Алупка не залучаються замовники у разі здійснення будівництва:
- об’єктів будь-якого призначення на замовлення органів державної влади або органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;
- будівель навчальних закладів, закладів культури і спорту, медичного і оздоровчого призначення;
- будинків житлового фонду соціального призначення та доступного житла;
- індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів, господарських споруд, розташованих на відповідних земельних ділянках;
- об’єктів комплексної забудови територій, що здійснюється за результатами інвестиційних конкурсів або аукціонів;
- об’єктів будівництва за умови спорудження на цій земельній ділянці об’єктів соціальної інфраструктури;
- об’єктів, що споруджуються замість тих, що пошкоджені або зруйновані внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру;
- об’єктів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, за рахунок коштів інвесторів;
- об’єктів соціальної сфери (дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх та спортивних шкіл, закладів охорони здоров’я та соціального забезпечення тощо) у разі безоплатної передачі їх до комунальної власності територіальної громади м.Алупка;
2.5. Величина пайової участі (внеску) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури визначається від загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта містобудування, визначеної згідно з державними будівельними нормами, за формулою:
ПУ= К (В буд. заг. – В буд. інші –В інші – С буд. бюд.)
де:
ПУ – розмір пайової участі у грошовому виразі (тис. грн.)
К – коефіцієнт (0,1 або 0,04) в залежності від призначення об’єкта містобудування, згідно з п. 2.3.;
В буд. заг. – загальна кошторисна вартість будівництва об’єкта містобудування;
В буд. інші – витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішньо- та позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій;
В інші – інші відрахування, встановлені Алупкінською міською радою або її виконавчими органами;
С буд. бюд. – сума бюджетних коштів, використана на будівництво об’єкта містобудування.
2.6. Термін визначення розміру пайової участі (внеску) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури міста не повинен перевищувати десяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника, за умови наявності документів, передбачених п.2.2.
2.7. Відносини із замовниками щодо виконання вимог про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Алупка регулюється договором про пайову участь, що укладається виконавчим комітетом Алупкінської міської ради.
2.8. Договір про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури міста укладається не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про його укладення, але до одержання дозволу на виконання будівельних робіт.
2.9. Узгодження проектно-кошторисної документації на будівництво об’єкта містобудування здійснюється відділом містобудування та архітектури тільки за наявності укладеного договору про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка.
2.10. Замовник за 45 діб до введення об’єкта містобудування в експлуатацію зобов’язаний надати до відділу містобудування та архітектури кошторис загальної вартості будівництва, визначеної згідно з державними будівельними нормами, та виконаний у цінах, діючих на цей період, і техніко-економічні показники для визначення остаточної величини пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури м. Алупка.
2.11. У разі якщо до проектно - кошторисної документації будуть внесені зміни щодо збільшення кошторисної вартості будівництва об’єкту містобудування замовник зобов’язаний сплатити (доплатити) до моменту прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкту, кошти на пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка, виходячи із збільшеної вартості будівництва об’єкту містобудування. У разі якщо до проектно-кошторисної документації будуть внесені зміни щодо зменшення кошторисної вартості будівництва об’єкту містобудування після сплати замовником коштів відповідно до п. 2.3 цього Порядку, надлишково сплачені замовником кошти, йому не повертаються.
2.12. Пайовий внесок сплачується в повній сумі єдиним платежем або частинами за графіком, що визначається договором. Граничний термін сплати пайового внеску не повинен перевищувати одного місяця після прийняття об’єкта містобудування в експлуатацію.
2.13. Забудовники, що здійснюють будівництво житла, мають право на відстрочення сплати пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури міста згідно з чинним законодавством.
Питання щодо відстрочення сплати замовником пайового внеску розглядається виконавчим комітетом Алупкінської міської ради.
2.14. Кошти, отримані як пайова участь (внесок) замовників об’єктів містобудування використовуються виключно на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Алупка.
2.15. Спори, пов’язані з пайовою участю (внеском) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, вирішуються судом.
3. Прикінцеві положення
У випадку внесення змін до актів чинного законодавства, відповідні зміни і доповнення вносяться до цього Порядку у відповідності до вимог Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.
Секретар Алупкінської міської ради П. Постніков
Раздел:
Календарь
< Март Апрель, 2024 Май 
пн вт ср чт пт сб вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
293031

Последние новости